Étrend

4 hetes kiegyensúlyozott étrend

Karcsúsító étrend 4 hétre: 5-6 kiló mínusz

Az egészséges táplálkozás és étrend alapelvei Étrend továbblépnénk, nézzünk meg pár fontos alapelvet: Mindig törekedj az egészséges táplálkozásra az ételek megfelelő és kiegyensúlyozott kiválasztásával. Minden táplálék része lehet a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnak. Olyan ételeket fogyassz, amelyek energiát adnak. Korlátozd a kenyér, a tésztafélék, a burgonya és az édességek fogyasztását, és a szénhidrátbevitel nagyobbik részét gyümölcsök és egyéb alacsony vagy közepes glikémiás indexű tápanyagok például zabkorpa fogyasztásából fedezd.

A program bemutatása

Lehetőleg ne hagyd ki a reggelit, különben ebédre sokkal többet ennél. Étkezz rendszeresen és naponta többször reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsorade egyszerre csak kis mennyiséget.

fogyi video

Lefekvés előtt másfél-két órával már ne egyél, vagy legalábbis ne zsíros és nehéz ételeket, amelyeket a szervezet csak lassan tud lebontani. Gondolj cukormentes diéta fogyás nap a megfelelő folyadékbevitelre: igyál sok vizet, friss gyümölcsök levét és teát.

tejmentes diéta étrend

Kedvező élettani hatásai miatt a zöld teát ajánlom rendszeres fogyasztásra. Csoki vagy chips helyett fogyassz inkább friss vagy cukrozatlan aszalt gyümölcsöt, dióféléket vagy mandulát.

  1. Karcsúsító étrend 4 hétre: kiló mínusz - HáziPatika
  2. Étrendek | Interfood
  3. Hatásos fogyókúra vélemények
  4. A 21 napos étrend bemutatása Rövid ideig tartó fogyókúrás program, ami a heti 0, étrend súlyvesztésnél sok esetben látványosabb eredményt kínál, miközben szem előtt tartja egészségedet A program ideje: 21 nap Étrend kg fogyás elérése is lehetséges, de természetesen a testsúly csökkenésének mértéke összefüggésben van az étrenden kívül még számos tényezővel: Mekkora súlyfelesleggel rendelkezel minél kevesebb, annál kevesebb a súlyvesztés is, és minél több, annál több az elvesztett kilók száma Mennyi ideje étkezel rosszul, hányszor zavartad meg a szervezeted egyensúlyát különböző fogyásokkal, milyen genetikai háttérrel rendelkezel vannak, akiknek gyorsan beindul a fogyás, vannak, akinek idő kell, míg a szervezete alkalmazkodik Mennyire váltasz sportosabb életmódra ha életmódodban egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a sport, akkor látványosabb eredményt érsz el.
  5. Havi hány kg fogyás egészséges

Törekedj a megfelelő testsúly megőrzésére. Az ételeket a napi testmozgásnak megfelelően válaszd ki, minél többet mozogsz, annál több energiára van szükséged.

4 hetes kiegyensúlyozott étrend

A napi tápanyagbevitel elengedhetetlen része a rostok biztosítása. Egyél sok zöldséget, salátát és rostos ételt. Amennyiben kiegyensúlyozottan táplálkozol, minden tápanyagcsoport bejut a szervezetedbe.

Ha viszont diétázol, vagy nagy fizikális és pszichés megterhelésnek vagy kitéve például sportolszakkor fogyassz multivitaminokat és táplálékkiegészítőket.

döbbenetes fogyás

Rendszeres sportolás esetén ne feledkezz meg a megfelelő szénhidrátbevitelről sem, mert az ad energiát a teljesítményhez. A tápanyagforrások és étrend egészséges táplálkozás 2.

Húsok és húskészítmények, belsőségek Fogyassz sok csirkét, pulykát, marhát és halat, bármilyen formában: főzve, párolva, sütve; fűszerezzünk étrend. Kerüld a húsipari készítményeket felvágottak, szalámifélék, virsli, kolbászféléka készételeket és a konzerveket, mivel ezek rengeteg nátriumot sót tartalmaznak, és a különböző adalékanyagok miatt egyébként sem egészségesek.

Étrend halat viszont mindenképpen illeszd be az étrend, heti legalább alkalommal tipp: csendes-óceáni vagy alaszkai vadlazacamelynek alacsony a higanytartalma. Javasolt húsok: friss csirkemell, friss pulykamell, sovány vöröshúsok, sovány halak. Sajtok, tejtermékek és tojás A sajtok és tejtermékek a szervezet számára fontos kalciumforrások, ezért ha nem vagy rájuk érzékeny, szerepelhetnek az étrendedben.

Érdemes az alacsonyabb zsírtartalmú tejtermékeket előnyben részesíteni.

Bevezetés az egészséges táplálkozásba

A sajtok magas nátrium- és zsírtartalmúak, ezért csak korlátozott mennyiségben fogyaszd őket. Ha nagy mennyiségű tojást eszel napi daraba koleszterincsökkentés érdekében érdemes főleg a tojásfehérjét fogyasztani. Kenyér és péksütemények, gabonatermékek Ezek fogyasztását — különös tekintettel a péksüteményekre — mindenképpen csökkentsd minimálisra.

Étrend szénhidráttartalmuk miatt durván megnövelik a vércukorszintethizlalnak, eltelítenek, puffadást okoznak, és egyébként is rengeteg adalékanyagot és sót tartalmaznak például 10 étrend kenyér átlagosan mg nátriumot tartalmaz. Javasolt szénhidrátok: barna rizs, zabkorpa, Wasa teljes kiőrlésű extrudált kenyér, teljes kiőrlésű barna kenyerek. Zöldségek és gyümölcsök A friss zöldségek és gyümölcsök rendkívül magas étrend, ásványianyag- és rosttartalommal rendelkeznek.

Testsúlycsökkentő étrend

Rendszeres fogyasztásuk kedvező hatással van az egészségi állapotodra. Szárított étrend aszalt formában is fogyaszthatod őket cukor nélkül. Javasolt zöldségek és gyümölcsök: bármilyen zöldség és gyümölcs például az áfonya kiváló választásde ha teheted, biotermékeket válassz. Hüvelyesek Alacsony nátrium, magas kálium, étrend, jelentős B1-B2-B6-vitamin tartalmú élelmi anyagok.

A növényi eredetű táplálékok sorában kiemelkednek magas kalciumvas és cink étrend. Viszont csak korlátozott mértékben érdemes őket fogyasztani, mivel a tejtermékekhez és a gabonából készült ételekhez hasonlóan puffadást, bélirritációt, gyulladást és autoimmun reakciókat okozhatnak a szervezetben.

Javasolt hüvelyesek: feketebab, vörösbab, zöldbab, sárgaborsó, zöldborsó, csicseriborsó. Diófélék, olajos magvak Alacsony nátriumtartalmú, illetve magas kálium- étrend és magnéziumtartalmú élelmi anyagok. Mértékkel fogyaszthatod őket, de csak sótlan és természetes formában. Fogyókúrában érdemes kerülni őket, mivel kis mennyiség néhány marék is meglepően sok kalóriát tartalmazhat.

Javasolt diófélék és olajos magvak: dió, mandula, fenyőmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag. Trükkök a konyhából Az élelmiszergyártás során jelentős mennyiségű só és adalékanyag kerül az egyes élelmiszerekbe.

fogyókúrás receptkönyv

A legnagyobb veszélyt azonban mégis az ételkészítés és az utánsózás jelenti az egészséges táplálkozásra. A konyhatechnikai eljárások közül azokat érdemes előnyben részesíteni, amelyek a sütés-főzés közben a legjobban felszínre hozzák az élelmiszerek természetes zamatát, és új ízekkel gazdagítják az étrendet.

A fogyókúráról

Ily módon igen kevés só felhasználásával készíthetsz ízletes ételeket. Pirítás Az élelmiszer külső rétegén a pirítás zamatanyagokat termel, és kellemes ízanyagok mellett színt is ad az ételnek.

mennyit lehet fogyni 20 nap alatt

Piríthatsz olajban vagy szárazon. Nem csak húsoknál alkalmazható, hanem magvaknál és zöldségféléknél is.

nyári alakformáló diéta

A fűszernövényeket is piríthatod zsiradékban, mert így a bennük levő növényi festékanyagok kioldódnak, és az ehhez kötött zamatos illóolajok megmaradnak a zsiradékban. Fűszeres párolás Étrend konyhatechnikai művelet a sószegény ételek készítésénél.

A fűszernövényekkel, illetve zöldségfélékkel együtt párolt élelmiszerek átveszik a fűszernövények zamatát, és feledtetik a sóhiányt. Fűszer lehet például:.

Lehet, hogy érdekel