Fogyókúrák. Gyakori megbetegedések

Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták?

fogyókúrák

Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Szakértői blogok » Táplálkozás » Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták? Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták? Magyarországon jelenleg 4 millió túlsúlyos és 2 millió elhízott ember él.

fogyókúrák

Nem csoda hát, hogy kevés azok száma, akik elégedettek testsúlyukkal. A diéta hallatán azonban a legtöbbjüknél valami negatív jelző jelenik meg a gondolataikban, a fogyókúra szóról már nem is beszélve.

Fix napos fogyókúrák

Nagy valószínűséggel mindenkinek — aki valóban túlsúllyal küzd — titkos vágya egy könnyen betartható, nem túl nagy lemondással járó, gyors fogyókúra, amely fogyókúrák távon garantálja az eredményt. Fogyókúrák legtöbben az Internetet böngészik, vagy a fogyókúrás magazinokat forgatják megbízható információk reményében.

Vess csak egy gyors pillantást ezekre!

fogyókúrák

Legalább féle diéta, fogyókúrás módszer az, amin azonnal megakadhat a szemed. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy a fogyókúrák közül melyiket is válaszd. Nos, fogyókúrák vagy könnyű helyzetben.

fogyókúrák

Még a szakértők számára is nehéz megtalálni a megfelelőt, így nem csoda, ha sokan tévedésbe esnek az étrend helyes összeállításával kapcsolatban. A rosszul megválasztott diéták és fogyókúrák veszélye Már a kúra szó maga is sok félreértésre ad okot.

fogyókúrák

Mert, ha valamit kúraszerűen csinálunk, az azt feltételezi, hogy a folyamat egy idő után befejezhető, és visszaállhat a korábbi állapot. Csakhogy ilyenkor a leadott kilók is gyakran visszakúsznak.

Fogyókúra - stressz nélkül Az év végi ünnepek után, de legkésőbb a tél végével a fogyókúráknak konjunktúrája van. Az újévi fogadalmak még frissek, a diétaipar "garantált", gyors, hatásos és könnyű eredmények ígéretével csábít. Mindez éppen elég ahhoz, hogy alaposan górcső alá vegyük a kedvelt fogyási stratégiákat és az aktuális diétadivatokat. Tulajdonképpen a testsúly fogyását és gyarapodását egyszerű lenne megmagyarázni: az fogyókúrák szervezet mindennap egy bizonyos mennyiségű energiát igényel, ez nőknél kb.

A túl gyorsan megkezdett, drasztikus fogyókúrák azonban komoly veszélyekkel is járhatnak. Időt kell hagyni a szervezetnek a fogyásra, hisz a testsúlygyarapodás sem egyik napról a másikra történt! Ezért az egészséges diéta egyik legfontosabb ismérve az alapanyagcseréhez szükséges minimális kalóriabevitel!

Itt a nagy diétaválasztó: találd meg a hozzád illő fogyókúrát!

A nem megfelelően összeállított diéta tápanyaghiányokhoz vezethet. Ez attól függ, hogy melyik fogyókúra vagy diéta milyen élelmiszert, illetve tápanyagot tilt vagy enged.

Keress receptre vagy hozzávalóra

A divatos diéták többsége egyoldalú étrend. Hiába szeretnéd a testsúlyodat hatékonyan és gyorsan csökkenteni, a szervezetnek szüksége van a tápanyagok — a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok — megfelelő arányáravitaminokra és ásványi anyagokra.

Az energiaszegénység és a tápanyaghiány nem ugyanazt jelentik.

A koszvenyre etrend vagy fehérjementes napok ezért nem hoznak látványos eredményt. Sem a mennyiségi, sem a minőségi éhezés nem vezet tartós megoldáshoz.

fogyókúrák

Ezek a diéták nem tudományos alapokon, hanem véletlenszerűen működnek. Vagy egyszerűen a test sorvadásának köszönhető a fogyás.

Népszerű, ám hatástalan fogyókúrák

Ezek a fogyókúrák nem adnak mintát a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, ezért hosszútávon nem is nagyon tarthatók. A kúra végeztével ismét megjelenik a túlsúly, emelkedik a testzsír-százalék, és létrejön fogyókúrák jojó-effektus. A hatékony diéta ismérvei meghatározza az egyén számára szükséges tápanyagok mennyiségét és arányait szénhidrát, fehérje, zsír ; kielégíti mikrotápanyag-szükségletet vitaminok, ásványi anyagok ; fogyókúrák veszi az egyén tápanyagokkal szembeni toleranciáját, igényeit, szokásait, változatos és könnyen lehet alkalmazkodni hozzá; nem ígér gyors, lemondás nélküli eredményeket, hanem tartható, egészséges életmódot határoz meg.

Az egészség túl drága kincs ahhoz, hogy kísérletezz vele!

Gyakori megbetegedések

A kísérletezés veszélye azonban elkerülhető, ha megfelelő, tudományos alapokon nyugvó információval rendelkezel. Válassz élethosszig 5 kg fogyás 3 hét alatt, egészséges étrend et, és válj meg a pluszkilóidtól egyszerre.

fogyókúrák

Értékelje ezt a fogyókúrák.

Lehet, hogy érdekel